Nieuws

Claus Park Collection is regelmatig in het nieuws. Lees hier het laatste nieuws van Claus, Papa's Beach House en Courtyard by Marriott hotel.

28 nov 2017 | Bowler Xander van Mazijk grijpt in Las Vegas wereldtitel

Expand Article
Xander van Mazijk heeft zich maandag in het Amerikaanse Las Vegas tot wereldkampioen bowlen gekroond. Hij heeft hiermee als eerste Nederlandse bowler individueel goud op een WK veroverd. De...

Xander van Mazijk heeft zich maandag in het Amerikaanse Las Vegas tot wereldkampioen bowlen gekroond. Hij heeft hiermee als eerste Nederlandse bowler individueel goud op een WK veroverd. De 25-jarige Zuid-Hollander was in de finale te sterk voor de Taiwanees Hao Min Wu.

In de voorronde gooide Xander al de hoogste score van alle 213 deelnemers. In de finale, die over één spel van tien beurten ging, was Van Mazijk goed voor zeven strikes en drie spares. Hij versloeg Wu Hao Min uit Taiwan in de finale met een groot verschil. Xander kwam uit op een score van 224, de Taiwanees kwam tot 190 punten.

Hij was al voor het ingaan van de tiende beurt zeker van de titel. In de negende frame viel echter alle spanning van hem af, toen Van Mazijk een strike gooide, terwijl zijn opponent zich tevreden moest stellen met een spare. 

"Ik ben superblij uiteraard", reageerde Van Mazijk vanuit Las Vegas. "Uiteraard was ik vooraf een beetje gespannen en mijn arm voelde een beetje licht aan." Bondscoach Michael Sassen stelt dat Van Mazijk in de finale beloond is voor zijn lef. "We hebben een balwissel toegepast, wat een enorm risico is omdat de finale maar om één game gaat. Dat risico moesten we wel nemen en dat pakte goed uit."

Xander is sinds begin dit seizoen dubbellid bij Bowling Vereniging Haarlemmermeer en neemt (als reserve voor zijn vriendin Simone Boonstra) deel aan de dit jaar gestarte Claus Bowling Sport League. De Bowling Vereniging Haarlemmermeer laat weten enorm trots te zijn op Xander en is ontzettend blij voor hem, zijn familie en voor héél bowling Nederland.

Ook namens Claus Bowling feliciteren wij Xander met het behalen van zijn titel! Een geweldige prestatie!

Xander van Mazijk trots op zijn overwinning in Las Vegas

22 sep 2017 | Ontdek Papa's Beach House en Claus Bowling op 30 september

Expand Article
Ga op zaterdag 30 september 24 uur lang op ontdekkingstocht door Hoofddorp. Volg een BBQ-workshop bij Papa’s Beach House, neem een kijkje achter de bowlingbanen bij Claus Bowling of...

Ga op zaterdag 30 september 24 uur lang op ontdekkingstocht door Hoofddorp. Volg een BBQ-workshop bij Papa’s Beach House, neem een kijkje achter de bowlingbanen bij Claus Bowling of ben jij een van de zes winnaars die een tocht heeft gewonnen met een duikboot door de plas van het Haarlemmermeerse Bos? 

BBQ-workshop bij Papa’s Beach House | 16.00 – 17.00 uur
Ook in september wordt er flink gebarbecued. Tijdens de BBQ-workshop bij Papa’s Beach House leer je van barbecuekenners als een echte masterchef grillen.

 • Maximaal 30 personen | aanmelden verplicht | geen inschrijfkosten


Kijkje achter de bowlingbanen | 13.00 – 15.00 uur
Altijd al willen weten hoe het werkt met de kegels bij een bowlingbaan? En waar blijven de bowlingballen als deze achterin verdwijnen? Ontdek alle geheimen!

 • Vrije inloop op basis van beschikbaarheid | geen inschrijfkosten


Papa’s onderzeeboot ontdekkingstocht | 10.30 – 16.30 uur
Een unieke ervaring: een tochtje maken in een echte duikboot in het water van het Haarlemmermeerse Bos.

 • Winnaars zijn 20 september bekend gemaakt | zes keer twee personen per duik | 30 min. per duik | vanaf 12 jaar | deelname is volledig op eigen risico

22 sep 2017 | Burendag = gratis bowlen én gratis cocktail

Expand Article
Claus Bowling en Barraca vieren op zaterdag 23 september Burendag. Alle buren bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur een uur gratis én krijgen in Barraca een gratis cocktail (alleen...

Claus Bowling en Barraca vieren op zaterdag 23 september Burendag. Alle buren bowlen tussen 18.00 – 20.00 uur een uur gratis én krijgen in Barraca een gratis cocktail (alleen in combinatie met een heerlijk Rodizio menu). Neem je buurman en/of buurvrouw mee en maak er een leuke avond van.

Reserveer hier o.v.v. Burendag je bowlingbaan voor zaterdagavond.
Reserveer hier o.v.v. Burendag je diner bij BARRACA Rodizio Grill & Bar.

Claus doet graag mee met het initiatief om buren samen iets gezelligs te laten doen en elkaar beter te leren kennen. De bewoners van de wijk Overbos hoeven alleen een brief met het woonadres  en legitimatie mee te nemen. Vervolgens kunnen zij tussen 18.00 – 20.00 uur gratis een uur bowlen én voor of na het bowlen dineren bij BARRACA Rodizio Grill & Bar waarbij zij genieten van een van onze heerlijke cocktails!*

Daag je buren uit voor een leuke en sportieve uitdaging en laat de verliezer de winnaar trakteren op een diner bij Barraca.

*Voorwaarden

 • Op basis van beschikbaarheid en reserveren is verplicht.
 • Er kan maximaal één uur gebowld worden per reservering.
 • De gratis cocktail is alleen mogelijk in combinatie met een Rodizio menu.
 • De actie is alleen geldig op vertoon van legimitatie en woonadres.

3 jul 2017 | Business Travel & Mobility Conference op 11 september 2017 in Papa's Beach House

Expand Article
De BTMconference is een netwerk- en kennisevenement met symposium rondom de bekendmaking en uitreiking van de Awards voor 'Corporate Travel Professional of the Year', 'Travel...

De BTMconference is een netwerk- en kennisevenement met symposium rondom de bekendmaking en uitreiking van de Awards voor 'Corporate Travel Professional of the Year', 'Travel Management Company of the Year', 'Business Airline of the Year ' (Europa en Intercontinentaal) en 'Mobility Provider of the Year'.

Interessante sprekers, een award diner, een veelvoud aan hoogwaardige bedrijven uit de luchtvaart-, zakenreis- en mobiliteitsindustrie die productpresentaties geven en een netwerkborrel gesponsord door Amsterdam Airport Schiphol, maken dit een interessante middag en avond voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij het regelen van zakenreizen & mobiliteit.

Voor wie?
Travel & mobility managers, secretaresses, reis-coördinatoren uit het Nederlandse & Belgische bedrijfsleven en zakenreisprofessionals kunnen kennis en inspiratie opdoen en betrokkenen uit de luchtvaart,-zakenreis- en mobiliteitsindustrie ontmoeten.

Kosteloos entree
Travel & Mobiliteitsmanagers/ coördinators, inkopers en managementassistenten van bedrijven, reizenboekende medewerkers van (zaken)reisbureaus, frequente zakenreizigers, ZRA's, BTMClub leden, NVD en IMA Professional members hebben kosteloos toegang. Vakbezoekers zijn welkom tegen entree.

Keynote spreakers
• Michael Kogeler van Microsoft, die bezoekers bijpraat over de digitale zakenreiziger.
• Louis Aartman van het Netherlands Aerospace Centre, die als thema heeft: In 4 uur van deur tot deur binnen Europa.
• Guillaume Burghouwt (SEO Economisch Onderzoek) met als thema Schiphol loopt vol en dan?
• Marijke Poppink organiseert een bijeenkomst voor travel managers/buyers. Deze besloten sessie is alleen toegankelijk na registratie vooraf.

'Award dinner'
In de avond wordt, tijdens een gezellig 'Award Dinner' in koloniale sfeer, bekendgemaakt wie er met de titel 'Corporate Travel Professional of the Year', de 'Travel Management Company of the Year', de 'Business Airline of the Year' en 'Mobility Provider of the Year' naar huis gaan. Om ca. 21.30 uur wordt de avond afgesloten.

Er kan voor alleen de middag of middag- & avondsessie worden ingeschreven.

Samengevat
• Nieuwe kennis en inspiratie opdoen over de toekomst van zakenreizen en mobiliteit.
• (nieuwe) Collega's ontmoeten en je netwerk uitbreiden in een prettige ambiance.
• Een op een contact met luchtvaartmaatschappijen, mobiliteitsbedrijven, TMC's, Expense Management providers, etc.
• Gezellig bijpraten tijdens de netwerkborrel.
• De spanning ervaren van de award uitreikingen.

Mis het dus niet en kom op 11 september 2017 naar Papa's Beach House in Hoofddorp.

Meer informatie over de BTMConference en het programma.

20 mrt 2017 | Keukenhof Hotel Express rijdt tweemaal daags voor gasten Courtyard Amsterdam Airport

Expand Article
Van 23 maart tot 21 mei is de Keukenhof in Lisse geopend. Voor gasten van het Courtyard Amsterdam Airport en overige deelnemende hotels is de Keukenhof dit seizoen makkelijk te bereiken...

Van 23 maart tot 21 mei is de Keukenhof in Lisse geopend. Voor gasten van het Courtyard Amsterdam Airport en overige deelnemende hotels is de Keukenhof dit seizoen makkelijk te bereiken met de Keukenhof Hotel Express. Deze bus vertrekt tweemaal daags en vervoert de gasten binnen 35 minuten naar de Keukenhof.

Keukenhof in Lisse wordt ook wel ’s werelds grootste bloementuin genoemd. Met ruim 7 miljoen bloembollen, met wel 800 verschillende soorten tulpen biedt de Keukenhof een fleurige variëteit aan kleuren en bloemen. Naast de ruim 32ha aan bloemen, kunnen gasten genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en diverse evenementen. De Keukenhof is geopend van 23 maart tot en met 21 mei 2017.

Het Keukenhof thema dit jaar is ‘Dutch Design’. Het thema kenmerkt zich door Hollandse nuchterheid, gecombineerd met innovatieve oplossingen. Diverse bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Mondriaan en Rietveld, hebben de basis gelegd voor Dutch Design. Bezoekers vinden het thema onder andere terug in het bloembollenmozaïek, volgens de Keukenhof een van de hoogtepunten in het themajaar.

Tickets voor de Keukenhof in combinatie met de Keukenhof Hotel Express  zijn te koop bij de receptie van het Courtyard Amsterdam Airport.

19 jan 2017 | 5 februari Open Toptrouwlocatie Route in Claus en Papa's Beach House

Expand Article
Trouwplannen? Kom tijdens de Open Toptrouwlocatie Route op zondag 5 februari tussen 11.00 – 17.00 uur vrijblijvend langs bij Claus, Papa’s Beach House en het Courtyard by...

Trouwplannen? Kom tijdens de Open Toptrouwlocatie Route op zondag 5 februari tussen 11.00 – 17.00 uur vrijblijvend langs bij Claus, Papa’s Beach House en het Courtyard by Marriott hotel.

Aanstaande bruidsparen zijn allemaal op zoek naar een locatie waar ze dat ene, speciale gevoel bij hebben: hier willen wij trouwen!

Een stoer en ongedwongen strandpaviljoen of zaal met feestelijke uitstraling? De trouwlocatie vormt het onuitwisbare decor van de grote dag. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de zalen van Claus en Papa’s Beach House en in de bruidssuite van het naastgelegen Courtyard by Marriott hotel. Bruidsparen kunnen in de golfkar stappen om de andere locaties te bezoeken.

Bijzonder huwelijksfeest Claus
Deze week heeft er in Claus het bijzondere huwelijksfeest van Patricia Paay en Robbert Hinfelaar plaatsgevonden. Voor de ceremonie en het feest was The Patio omgetoverd tot sfeervolle trouwzaal. Tussentijds heeft het gezelschap gedineerd in het Braziliaanse restaurant BARRACA Rodizio Grill & Bar.

Win jullie huwelijksdag terug t.w.v. € 10.000,-
De Open Toptrouwlocatie Route is de perfecte dag voor toekomstige bruidsparen om zich goed te oriënteren, de sfeer van de locatie te proeven en de locatie te boeken. Toptrouwlocaties verloot onder alle deelnemende bruidsparen, die uit deze dag voortkomend definitief een locatie boeken, een huwelijksdag ter waarde van maximaal € 10.000,-. Deze toekomstige bruidsparen ontvangen ook van Toptrouwlocaties een Rituals cadeaupakket.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met de sales afdeling via sales@claus.nl of 023 556 00 65.

Meld je aan voor de Open Toptrouwlocatie Route!

19 jan 2017 | Waan je in Braziliaanse sferen op Brazilian Friday Live

Expand Article
Vrijdag 27 januari is de start van de maandelijks terugkerende Brazilian Friday Live; elke laatste vrijdag van de maand een feestelijke Braziliaanse avond met live entertainment i.c.m. de...

Vrijdag 27 januari is de start van de maandelijks terugkerende Brazilian Friday Live; elke laatste vrijdag van de maand een feestelijke Braziliaanse avond met live entertainment i.c.m. de unieke Barraca experience! Joost Dobbe en Vanessa Thuyns verzorgen 27 januari het entertainment.

Rodizio is een van de beste voorbeelden van de feestelijke Braziliaanse cultuur. De liefde voor eten brengt iedereen bij elkaar, tijdens avonden vol gezelligheid en muziek. In Barraca koesteren we de Braziliaanse voorliefde voor eten en gezelligheid, met de komst van Brazilian Friday Live!

Vanaf januari 2017 geniet je elke laatste vrijdag van de maand van een feestelijke Braziliaanse avond, met live entertainment in combinatie met de unieke Barraca experience. Op vrijdag 24 januari zorgen Joost Dobbe en Vanessa Thuyns samen voor muzikale begeleiding tijdens het diner. Zing gezellig mee, dans als je daar zin in hebt en geniet vooral samen van de gezelligheid.

24 februari: Braziliaans carnaval
Vrijdag 24 februari begint in Brazilië het carnaval. Barraca zorgt die avond voor een feestelijke avond om ook hier het carnaval in te luiden. Geniet van het Churrasco Rodizio menu voor € 32,95 per persoon. Fidelinas Entertainment zorgt voor een energieke Caribische Brassband en samba danseressen.

Reserveer online, via receptie@claus.nl of 023 556 00 55.

19 jan 2017 | Romantisch diner bij openhaard op Valentijnsdag

Expand Article
Geniet op Valentijnsdag bij Papa’s Beach House van een romantisch en speciaal diner. Jullie worden ontvangen met een glas prosecco en genieten van een heerlijke sharing starter en...

Geniet op Valentijnsdag bij Papa’s Beach House van een romantisch en speciaal diner. Jullie worden ontvangen met een glas prosecco en genieten van een heerlijke sharing starter en lijn gevangen gegrilde tonijn als hoofdgerecht. De dames krijgen een verrassing.

De lijn gevangen gegrilde tonijn met een sesamkorst wordt geserveerd met groene asperges en tomatensalsa.

Geniet met je Valentijn van een glas prosecco bij ontvangst, verrassende sharing starter, lijn gevangen gegrilde tonijn als hoofdgerecht en een verrassing voor de dames voor  € 24,95 per persoon.

Reserveer online of via 023 556 00 55.

Papa’s Beach House, liefde voor lekker eten en elkaar!

19 okt 2016 | Claus: home of the Christmas celebrations

Expand Article
Tijdens de kerstdagen biedt Claus weer gezellige, sfeervolle en vooral smaakvolle arrangementen. Een heerlijke lunch of diner bij Barraca, dinner & dance of private dining met familie...

Tijdens de kerstdagen biedt Claus weer gezellige, sfeervolle en vooral smaakvolle arrangementen. Een heerlijke lunch of diner bij Barraca, dinner & dance of private dining met familie en vrienden.

Bringing friends & family together since 1969

Geniet op kerstavond, eerste en tweede kerstdag bij Claus van heerlijke gerechten, live muziek en entertainment. De zalen worden omgetoverd in feestelijke sferen.

Bekijk hier onze kerstarrangementen.

Barraca Christmas lunch & dinner
Tijdens de Christmas lunch of het Christmas dinner geniet u in Barraca van een royaal rodizio menu, heerlijke drankjes, de perfecte sfeer en op 1ste en 2de kerstdag van de muziek van Joost Dobbe! Kids kunnen tijdens de lunch in de speelkamer knutselen, schminken en films kijken.

De lunch en het diner begint met heerlijke gerechten van de fresh market table, vervolgens een royaal rodizio menu met onder andere Picanha (staartstuk), Frango (kippendij), Cordeiro (lamsbout) en een speciale kerstspies en tot slot een verrassend dessert.

Volwassenen € 34,95 p.p. | Kids € 13,50 p.p. | Kerstavond (excl. dessert)
Volwassenen € 49,95 p.p. | Kids € 19,95 p.p. | Lunch 1ste en 2de kerstdag*
Volwassenen € 59,95 p.p. | Kids € 24,95 p.p. | Dinner 1ste en 2de kerstdag**

Bekijk hier de tijden.

*inclusief koffie, thee, jus, melk (2u) en een smoothie
**inclusief binnenlands drankenarrangement (2,5u) en welkomstbubbels

Dinner & Dance at The Patio
Jingle all the way met prachtige gerechten en heerlijke muziek! De hosts van deze avond, Déon Leon en Rachel Kramer, zorgen samen met een live band, danseressen en een DJ voor een geweldige avond. Het menu voor de avond bestaat uit carpaccio, een kerst spoom prosecco met mango-ijs, Europees hertenbiefstuk met bramensaus (front cooking), een kerstbuffet met o.a. een wildstoof, ravioli, kabeljauwfilet, portobello met geitenkaas en Vlaamse frites. Daarnaast is er een saladebuffet met moderne en traditionele salades zoals frutti di mare, Griekse salade en Caesar salad. Uiteraard gevolgd door een dessertbuffet met chocoladefontein.

Volwassenen € 69,95 p.p. (incl. binnenlands gedistilleerd) | 19:00 – 23:00 uur | 1ste kerstdag

Christmas Bowling
Combineer uw kerstarrangement met een gezellig uurtje (cosmic) bowlen. De bowling is op eerste en tweede kerstdag van 10:30 tot 23:30 uur geopend. Heerlijk een balletje gooien onder het genot van de beste kersthits! Losse banen, dus niet i.c.m. onze kerstarrangementen, zijn vanaf 10 december te reserveren.

19 okt 2016 | Kerst bij Papa's draait om herinneringen

Expand Article
Herinneringen ontstaan aan tafel en dat is alles waar het tijdens kerst bij Papa’s om draait. So bring your family & friends dan zorgt mijn kerstteam voor een zorgeloze avond,...

Herinneringen ontstaan aan tafel en dat is alles waar het tijdens kerst bij Papa’s om draait. So bring your family & friends dan zorgt mijn kerstteam voor een zorgeloze avond, onze chefs voor een onvergetelijk diner en de muzikant voor de kerst-jingles… Gr. Papa

Reserveer uw diner online of bel met 023 556 00 55.

Papa’s Christmas Menu
Volwassenen € 49,95 – kids t/m 12 jaar € 24,95 (inclusief welkomstdrankje, exclusief dranken)

Starters to share

 • Risottobal met truffelchipje en cranberrymayo
 • Quesadillas met pulled duck
 • Paddenstoelentruffelsoep
 • Coquille met spekkrulletje
 • Bruschetta met tomaat, mozzarella en basilicum


Spoom

 • met kersensorbetijs


Hertenrack*
met een rode wijn-mintsaus geserveerd met zoete aardappel en gegrilde winterse groenten

OF

Zwaardvisfilet*
geserveerd met zwarte inktpasta en een saus van kreeft

OF

Warme geitenkaas*
in een jasje van zwart sesamzaad met zoete aardappel en gegrilde winterse groenten


Papa’s 7 mile kerstdessert

 • 7 ontdekkingen in een glas


Voor de kids is er een speciaal kerstmenu.

*Keuze voor het hoofdgerecht dient vooraf doorgegeven te worden.

19 okt 2016 | 22 oktober: Grooveline special act tijdens Singles Night Out

Expand Article
Energieke en verfrissende coverband Grooveline zorgt met haar zes top muzikanten voor een geweldig optreden als special act tijdens Relatieplanet Singles Night Out. Beleef een gezellige...

Energieke en verfrissende coverband Grooveline zorgt met haar zes top muzikanten voor een geweldig optreden als special act tijdens Relatieplanet Singles Night Out. Beleef een gezellige en sfeervolle avond, ontmoet leuke singles en geniet van een (gratis) welkomstdrankje als je online je ticket koopt.

Grooveline treedt vaker op in Claus en zorgt elke keer weer voor een spetterend optreden. De band beschikt over een groot repertoire dat altijd wordt aangepast op het publiek en de sfeer van de avond. Laat je verrassen door een spetterende show met de beste disco classics, lekkerste hits van de 90’s en nieuwste songs van dit moment!

De avond staat natuurlijk ook in het teken van een salsa workshop in Barraca, elkaar leren kennen tijdens bowlen, een korte wijnproeverij tijdens slowdaten en muziek van Fulco, de zingende pianospeler.

Begin de avond met een diner bij BARRACA Rodizio Grill & Bar

Maak je avond nog leuker met een heerlijk diner voorafgaand aan de Singles Night Out in restaurant BARRACA Rodizio Grill & Bar. Als gast van het Singlesfeest kun je genieten van een heerlijk Churrasco menu - 2 gangen incl. voor- en bijgerechten voor € 27,95 i.p.v. € 32,95. 

Reserveren kan via 023 556 00 55. Graag reserveren o.v.v. RELATIEPLANET.NL.

Datum: zaterdag 22 oktober 2016
Locatie: Claus
Tijd: 21.00 – 02.00 uur
Tickets: € 15,- (voorverkoop) / € 17,50 (kassa, indien voorradig) te koop via www.relatieplanet.nl.

19 okt 2016 | BARRACA Rodizio Grill & Bar bestaat 1 jaar!

Expand Article
Estamos de aniversário! Een jaar geleden opende Barraca haar deuren en is inmiddels in de wijde omgeving bekend vanwege het voortreffelijke eten. In combinatie met de Latijnse...

Estamos de aniversário! Een jaar geleden opende Barraca haar deuren en is inmiddels in de wijde omgeving bekend vanwege het voortreffelijke eten. In combinatie met de Latijnse sfeer, die in alle facetten naar voren komt, zorgt dit voor de perfecte avond uit. “Dagelijks mogen wij ook Braziliaanse gasten verwelkomen.”, aldus General Manager Robert Aukes.

“Van onze Braziliaanse gasten krijgen we mooie complimenten. Ook komen ze regelmatig terug, dus dan doen we het goed.”, aldus de lachende en duidelijk trotse Robert Aukes. “Chef-kok en restaurantmanager Anderson de Barros Medeiros heeft een grote passie voor zijn vak en beschikt over de gave om dit op het hele team over te dragen. We gaan vol trots weer door.”

Barraca
Barraca is de Rodizio Grill & Bar in Claus met een bijzondere wijze van bediening. Passadores lopen continu rond met grote spiesen en snijden op verzoek een mooi stuk vlees aan tafel voor je af. Daarnaast biedt de Fresh market table meer van 40 van de allerlekkerste voor- en bijgerechten. Zo ervaar je met familie, vrienden, zakenrelaties of geliefde een bijzondere foodbeleving. Het restaurant, in de authentieke schuur van de Mentzhoeve, is door architect Ronald Hooft in ‘urban rustic’ stijl ingericht. Stoer en warm.

Herfstvakantie special
Geniet van 19 t/m 22 oktober van de herfstvakantie special en betaal slechts € 27,95 p.p. in plaats van € 32,95 p.p. voor een heerlijk Rodizio menu.

TIP: combineer jullie diner met een gezellig uurtje bowlen voor slechts € 5,- per persoon!

Bel voor reserveringen naar 023 556 00 55.

19 okt 2016 | NIEUW: 3 escape rooms van Escape World in Claus geopend

Expand Article
Escape World biedt een spannend escape-the-room avontuur. Groepen van 2 tot 15 personen moeten proberen binnen 60 minuten te ontsnappen uit The Inca’s Doom of The Grand Casino. Weet...

Escape World biedt een spannend escape-the-room avontuur. Groepen van 2 tot 15 personen moeten proberen binnen 60 minuten te ontsnappen uit The Inca’s Doom of The Grand Casino. Weet jij met je groep te ontsnappen?

Jij en je team beleven een volledig met actie en multi-zintuiglijke tocht door de oude of recente geschiedenis. In een tijdsbestek van maximaal een uur proberen jij en je team de mysterieuze puzzelstukken te vinden of de kluis te kraken door verschillende opdrachten uit te voeren. Het is een geweldige ervaring, waarin je continu uitgedaagd word tot (snel) handelen, goed na te denken of samen te werken.

Lukt het jou te ontsnappen binnen de tijd?

Waarom Escape World Hoofddorp?

 • 2 unieke escape rooms met voor 2 tot 15 spelers
 • Geen normale escape rooms, maar meeslepende break-in rooms met de gaafste mechanische & elektronische puzzels
 • Geweldige ervaring voor vrienden, families en bedrijven
 • Hét teamuitje voor bedrijven en verenigingen!


De escape rooms zijn woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 14.00 tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.30 tot 23.00 uur.

Reserveer online of via 023 556 00 71.

19 okt 2016 | Goedgekeurde bowlingbanen getest door bowlingtalenten Ramos

Expand Article
Onlangs heeft Claus Bowling het ‘certificaat goedgekeurde banen’ ontvangen van het Nationaal Bowling Instituut. Hiermee erkent NBI dat de banen voldoen aan alle gestelde eisen...

Onlangs heeft Claus Bowling het ‘certificaat goedgekeurde banen’ ontvangen van het Nationaal Bowling Instituut. Hiermee erkent NBI dat de banen voldoen aan alle gestelde eisen om competities en wedstrijden goed te laten verlopen. Talenten Katherine en Kenneth Ramos hebben als eerste de goedgekeurde banen getest.

Het testen van de bowlingbanen gebeurde onder het toeziend oog van Jaap Krist (voorzitter Bowling Vereniging Haarlemmermeer en Jan Jaap van de Sar (namens de Nederlandse Bowling Federatie).

Vernieuwingsslag
Claus Bowling is al enkele jaren bezig met een vernieuwingsslag op de bowlingbanen. Twee jaar geleden zijn de machines compleet gerenoveerd, waarmee Claus sinds begin dit jaar als eerste bowlinghuis in Nederland voldoet aan alle veiligheidseisen van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF).

Zestien beste jeugdspelers Nederland
Om de ontvangst van het certificaat te vieren kregen de jonge bowlingtalenten Katherine en Kenneth Ramos de primeur om te spelen op de nieuwe bowlingbanen. Deze twee talenten zijn onlangs uitgenodigd voor de voorselectie van het EK Jeugd in 2017 in Helsinki. Katherine en Kenneth behoren hiermee tot de zestien beste jeugdspelers van Nederland. “Wij zijn heel erg blij met de nieuwe banen. Door middel van de ondersteuning van Claus en de vereniging helpt het ons met de Road to Helsinki. Wij gaan dit jaar voor hoge scores. “, aldus de enthousiaste Katherine en Kenneth. Jan Jaap van de Sar was aanwezig namens de NBF en reageert: “Wij zijn blij met de inzet van bowlingcentra en de partnerships die wij met hun aan kunnen gaan. Je laat zo samen de sport zien. Van de jeugd verwachten wij dat ze veel trainen en daarbij is de medewerking van bowlingcentra zeer welkom.”

Claus vindt het van essentieel belang dat de bowlingbanen voldoen aan alle eisen van de NBF. Begin dit jaar is er tevens voor gekozen om alle 20 banen volledig te vernieuwen. Om alle competities en wedstrijden (vanuit NBF) succesvol en veilig te laten verlopen, moeten de banen officieel gekeurd worden door het Nationaal Bowling Instituut (NBI). In samenwerking met Bowling Vereniging Haarlemmermeer heeft Claus de baanconditie in zeer korte tijd op het juiste niveau gekregen. Voorzitter Jaap Krist is zeer content met de aanpassingen en was uiteraard aanwezig om de kunsten van Katherine en Kenneth Ramos te bekijken. “Katherine en Kenneth zijn met hun inzet en sportiviteit een voorbeeld voor de bowlingsport”, aldus Krist.

17 okt 2016 | Katherine en Kenneth Ramos testen goedgekeurde bowlingbanen Claus

Expand Article
Op 28 september 2016 heeft Claus Bowling het ‘certificaat goedgekeurde banen’ ontvangen van het Nationaal Bowling Instituut (NBI). Met de ontvangst van het certificaat erkent NBI...

Op 28 september 2016 heeft Claus Bowling het ‘certificaat goedgekeurde banen’ ontvangen van het Nationaal Bowling Instituut (NBI). Met de ontvangst van het certificaat erkent NBI dat de bowlingbanen van Claus voldoen aan alle gestelde eisen om competities en wedstrijden goed te laten verlopen. Jonge bowlingtalenten Katherine en Kenneth Ramos, behorende tot de zestien beste jeugdspelers van Nederland hebben afgelopen vrijdag als eerste de banen getest.

Claus is al enkele jaren bezig met een vernieuwingsslag op de bowlingbanen. Twee jaar geleden zijn de machines compleet gerenoveerd, waarmee Claus sinds begin dit jaar als eerste bowlinghuis in Nederland voldoet aan alle veiligheidseisen van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). Robert Aukes, general manager van Claus, is trots op het resultaat: “Met de ontvangst van het certificaat hebben wij de laatste stap gezet binnen de vernieuwingsslag. Wij zijn erg trots dat we deze mooie mijlpaal hebben bereikt en dat bowlingtalenten Katherine en Kenneth Ramos de banen als eerst testen.”

Zestien beste jeugdspelers Nederland
Om de ontvangst van het certificaat te vieren kregen de jonge bowlingtalenten Katherine en Kenneth Ramos de primeur om te spelen op de nieuwe bowlingbanen. Deze twee talenten zijn recentelijk uitgenodigd voor de voorselectie van het EK Jeugd in 2017 in Helsinki. Katherine en Kenneth behoren hiermee tot de zestien beste jeugdspelers van Nederland. “Wij zijn heel erg blij met de nieuwe banen. Door middel van de ondersteuning van Claus en de vereniging helpt het ons met de Road to Helsinki. Wij gaan dit jaar voor hoge scores. “, aldus de enthousiaste Katherine en Kenneth. Jan Jaap van de Sar was aanwezig namens de NBF en reageert: “Wij zijn blij met de inzet van bowlingcentra en de partnerships die wij met hun aan kunnen gaan. Je laat zo samen de sport zien. Van de jeugd verwachten wij dat ze veel trainen en daarbij is de medewerking van bowlingcentra zeer welkom.”

Claus vindt het van essentieel belang dat de bowlingbanen voldoen aan alle eisen van de NBF. Begin dit jaar is er tevens voor gekozen om alle 20 banen volledig te vernieuwen. Om alle competities en wedstrijden (vanuit NBF) succesvol en veilig te laten verlopen, moeten de banen officieel gekeurd worden door het Nationaal Bowling Instituut (NBI). In samenwerking met Bowling Vereniging Haarlemmermeer heeft Claus de baanconditie in zeer korte tijd op het juiste niveau gekregen. Voorzitter Jaap Krist is zeer content met de aanpassingen en was uiteraard aanwezig om de kunsten van Katherine en Kenneth Ramos te bekijken. “Katherine en Kenneth zijn met hun inzet en sportiviteit een voorbeeld voor de bowlingsport”, aldus Krist.

Meer informatie over bowlen bij Claus via www.clausbowling.nl.

Katherine Ramos, Jan Jaap van de Sar, Iris van Kempen, Kenneth Ramos en Jaap Krist (v.l.n.r.)

14 mrt 2016 | Een uur het licht uit bij Claus, Courtyard hotel en Papa's Beach House

Expand Article
Op zaterdag 19 maart gaat om 20.30 uur het licht uit bij Claus, het Courtyard by Marriott – Amsterdam Airport hotel en Papa’s Beach House in verband met het wereldwijde Earth...

Op zaterdag 19 maart gaat om 20.30 uur het licht uit bij Claus, het Courtyard by Marriott – Amsterdam Airport hotel en Papa’s Beach House in verband met het wereldwijde Earth Hour. Een uur lang wordt de niet essentiële verlichting uitgezet of gedimd waarbij de medewerkers van het hotel en de evenementen- en leisure locaties hun gasten attenderen op het initiatief. Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds.

Het initiatief past uitstekend bij het MVO beleid van Claus Park Collection; bestaande uit Claus (leisure & events), Courtyard by Marriott – Amsterdam Airport (hotel) en Papa’s Beach House (restaurant & events). “Onze hotelgasten krijgen een met de hand opwindbare lantaarn om zichzelf van licht te voorzien. Daarbij krijgen zij in de bar een drankje naar keuze aangeboden. Als ludiek onderdeel kijken we momenteel naar de mogelijkheden om een fiets in de lobby te plaatsen waarbij hotelgasten het licht in de receptie kunnen aandrijven.”, aldus Martijn Beekhuis, General Manager van het Courtyard by Marriott hotel. “Wij doen graag onze lichten voor één uur uit om het initiatief te steunen en iedereen om ons heen stil te laten staan bij Earth Hour.”, aldus Robert Aukes, General Manager van Claus. “De verlichting in restaurant Blue Marlin gaat uit en we zetten de openhaard en kaarsen aan om een gezellige intieme sfeer te creëren. Door de locatie in het bos en aan het meer heeft Papa’s Beach House de perfecte setting om hier bij stil te staan.”, aldus Koen van Koen, Manager van Papa’s Beach House.

Earth Hour
Earth Hour is een jaarlijks internationaal evenement georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds en is wereldwijd de grootste en snelst groeiende beweging die aandacht vraagt voor de kwetsbaarheid van de aarde. Elk jaar worden in maart burgers, politici en bedrijven over de hele wereld verzocht om alle niet essentiële verlichting en elektrische apparatuur voor één uur uit te schakelen. Daarmee geven zij aan de toekomst van de aarde belangrijk te vinden. Elk jaar doen honderden miljoenen mensen mee.

Earth Hour is georganiseerd om iedereen bewust te maken van het veranderende klimaat en de bescherming van natuurlijke bronnen. De keuze voor slimme en duurzame oplossingen staat hierbij voorop.

8 feb 2016 | Rodizio Grillmaster Anderson blijft!

Expand Article
Grillmaster Anderson de Barros Medeiros die in september uit Brazilië over is gekomen om het team van BARRACA de fijne kneepjes van het churrasco-vak te leren, blijft nog minimaal...

Grillmaster Anderson de Barros Medeiros die in september uit Brazilië over is gekomen om het team van BARRACA de fijne kneepjes van het churrasco-vak te leren, blijft nog minimaal een jaar het team ondersteunen. “Het concept wordt zo goed bewaakt.”, aldus Rick Claus.

Reserveer hier een tafel!

Lees hieronder een aantal reacties van de gasten (Iens.nl):

Heerlijk gegeten, eerder in Rio Braziliaans gegeten en lang gezocht naar een plek in NL. Dit is een avond vakantie in eigen land. De Braziliaanze chef en de passadors komen langs met heerlijke stukken vlees en zorgen voor goede service en entertainment. Wij komen zeker terug!

Leuk concept! Vlees komt langs en je kunt aangeven of je een stukje wilt. Prachtige salade bar, ook met traditionele gerechten. Zeer vriendelijke bediening! Genoten!

Een prachtig, nieuw restaurant met buitengewone wandkleden aan de muur om een warme sfeer te creëren, heel slim. Robuuste salad bar met ingenieus koelsysteem waardoor alle gerechten topvers blijven. Zolang je het muntje met de groene stierenkop naar boven gekeerd laat liggen, komen de kelners met spiezen met de sappigste vlees-, gevogelte- en schaaldiergerechten naar je toe en help je ze de gerechten op je bord te plaatsen. Grote gamba's, mixed grill gerechten, een roast naar wens: rare/medium/well done, wat een perfectie. Heb je (even) genoeg gehad, dan draai je het muntje op rood. De lekkerste wijnen, mojito's en mooie nagerechten, ja dit is iets nieuws voor Nederland, GROOTS!

Rodizio menu’s
Vleesliefhebbers halen hun hart op bij BARRACA Rodizio Grill & Bar. In de 2,5 m. brede grill wordt heerlijk gemarineerd vlees aan grote draaiende spiesen gegrild. Passadores lopen continu rond met de spiesen en snijden op verzoek een mooi stuk vlees aan tafel af. De uitgebreide ‘Fresh market table’ biedt de lekkerste voor- en bijgerechten.

Geniet van het Churrasco Rodizio menu met keuze uit verschillende spiesen gegrild vlees en de ‘Fresh market table’, het Churrasco Rodizio & Gamba’s menu met daarbij drie heerlijke gamba’s of de ‘Fresh market table’ only voor vegetarische gasten. En kinderen genieten van het Rodiziootje. Op de ‘Fresh market table’ vind je onder andere diverse salades, gegrilde groenten, maiskolven, diverse dressings, kazen en traditionele Braziliaanse gerechten als feijoada (bonenstoofschotel) en farofa (cassave paneermeel).

TIP: Zit je voor 18.00 uur aan tafel dan geldt een korting van € 5,- p.p. (m.u.v. het kindertarief en op zondag)

Sweet Wednesday – Dessert ‘on the house’ bij een churrasco menu met minimal zes personen
Family Rodizio Sunday – Het churrasco menu voor € 24,50 p.p. i.p.v. € 29,50 p.p. (kids vanaf € 9,50)

* Prijzen zijn exclusief dessert en kunnen variëren op feestdagen of speciale avonden.
* Het is prettig wanneer je bij de reservering alvast vermeldt wat je speciale wensen zijn, dan kunnen wij hier tijdig op inspelen.

25 jan 2016 | Singlesfeest Relatieplanet weer terug bij Claus in Hoofddorp

Expand Article
Valentijnsdag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Op deze dag vieren we de liefde en doet Cupido extra zijn best om die pijltjes raak te schieten. Schiet hij dit jaar ook weer...

Valentijnsdag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Op deze dag vieren we de liefde en doet Cupido extra zijn best om die pijltjes raak te schieten. Schiet hij dit jaar ook weer raak tijdens het Valentijnsfeest van Relatieplanet in Claus? Het laatste Singlesfeest in Claus was ruim tien maanden geleden, hoogste tijd om single Nederland weer bij elkaar te brengen tijdens de nacht van de liefde! Zaterdagavond 13 februari is de avond om andere leuke singles te ontmoeten op het grootste Singlesfeest van NL in Claus. Naast één van de beste coverbands van Nederland Grooveline, zorgen een salsa DJ en Hollandse zanger voor leuke optredens. Bovendien kunnen bezoekers gratis cosmic bowlen, speed- en slow-daten.

De Singlesfeesten van Relatieplanet.nl zijn al ruim tien jaar een begrip in Nederland. Sinds 2005 organiseert de bekende dating community speciale feesten voor singles o.a. in Claus te Hoofddorp. Met succes, want vanaf het eerste feest zijn de kaarten steevast uitverkocht.

Speed- of slow-daten?
Bezoekers kunnen tijdens het feest gratis deelnemen aan het vaste onderdeel speeddaten. In een uur tijd leer je een tiental single leeftijdsgenoten kennen. Of kies voor de slowdate wijnproeverij: ontmoet singles onder het genot van een aantal heerlijke wijnen  (vooraf aanmelden, want vol = vol).

Kom vooraf dineren in restaurant BARRACA
Maak de avond nog leuker met een heerlijk diner (2-gangen)  voorafgaand aan Singles Night Out. Op vertoon van jouw entreebewijs ontvang je bij het churrasco menu een cocktail van het huis in BARRACA Rodizio Grill & Bar t.w.v. € 7,50! Reserveren via 023 556 00 55 o.v.v. Singles Night Out Relatieplanet.nl.

Van 22.00 uur tot 03.00 uur zijn de deuren van Claus geopend. Kaarten kosten € 15,- in de voorverkoop en € 17,50 aan de deur (indien voorradig). De voorverkoopkaarten zijn online te bestellen via www.relatieplanetsinglesfeest.nl. Zie www.claus.nl voor meer informatie.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Meer informatie